2012. december 16., vasárnap

"Ég a gyertya ég..."

ADVENT 3. gyertyája
Advent harmadik vasárnapjára szinte már minden lelkesen készülődő emberke otthonában feldíszített helyiségek várják a hazaérkezőket.
Elkészültek, vagy még készülnek a különböző apró dekorációs tárgyak, előkerültek a korábbi évek féltve őrzött kézzel készített kincsei, és keressük az új helyüket a lakásban. 

Ez most nálunk is így van. 
Szinte minden évben készítek valami újat, amit aztán vagy elajándékozok, vagy őrizgetek évekig, mint ezt a kis betlehemes jelenetet (5. karácsonyuk lesz velünk).
A figurákat évről évre előveszem, mindig új helyet találva neki, és mindig jóérzés rendezgetni, igazgatni őket, teljessé tenni a jelenetet apró kiegészítőkkel, kavicsokkal, faágakkal, tobozokkal stb.
Most a fotó kedvéért a nappali szekrénykéjén állítottam fel őket, de nem ez lesz a végleges helyük.
Mindenki együtt a fotó kedvéért
Az elkészítésük bonyolultnak tűnik, de egyszerű, mert egy alapsablon alapján kell a körcikk formájú testeket és a  vékony téglalap alakú karokat kiszabni a különböző színű filcanyagokból, aztán tetszés szerinti maradék fonalakkal kell összevarrni őket. A szintén maradék fonalakból készült haj pedig fagolyóra ragasztva adja a fejet, és filctollal rajzoltam a szemet, szájat, orrocskát, poficskákat.
1-2 figura összeállítása után már jön a sok-sok ötlet, hogy mivel lehet a karaktereket még egyedibbé tenni, így a királyok palástja, fejfedője, a pásztorok sapkája, az állatkák díszítése, néhány kis fagolyót is felhasználva tették teljessé számomra a figurákat. A Jézuska fejgolyója pedig egy egyszerű téglalapból készített, kicsit kitömött pólyába került. 
Mivel szeretem a természetes anyagokat, így a filcet választottam, de mindezt el lehet készíteni kicsit ünnepélyesebb anyagokból is (szatén, selyem, bársony, organza, csipke). Talán jövőre újat készítek, ez pedig újra az elajándékozandó dolgaim tárházába kerül.

Néhány fotó a részletekről
Mária, József és a Jézuska,
a három királyok,
 a pásztorok és az állatkáik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...