2012. december 18., kedd

Csomagolási ötlet

Gyakran használom ezt a tasakos technikát az ajándékok csomagolásához, mert:
  • gyorsan elkészíthető egy alapsablon alapján,
  • olyan méretre, amekkorára az ajándék igényli (persze azért nem extrém méretű ajándékok csomagolására használom),
  • bármilyen papír felhasználható hozzá: újságpapír, fénymásolólap, rajzlap tetszőlegesen díszítve, színes-mintás csomagolópapír, maradék tapéta stb.,
  • a kreativitás kiéléséhez határtalan lehetőséget ad.
Megmutatom, talán Te is kedvet kapsz hozzá.
  1. Ezen a képen az alapsablont rajzoltam be egy A/4-es lapra. Ebből egy 10 cm széles tasakocskát lehet készíteni. Ezt a sablont lehet kisebb, vagy nagyobb méretűre is alakítani, csak az arányokra kell figyelni, így pontosan akkorára készítheted, amekkora az ajándékhoz szükséges. 
  2. Felülről le kell hajtani a nyilak irányában, majd ezt a csíkot le kell ragasztani. Alulról a kis olló jeleknél be kell vágni a számokat tartalmazó vízszintes vonalig, majd ezt a csíkot is fel kell hajtani. De ezt már nem kell leragasztani.
  3. Aztán a négy függőleges vonal mentén meghajtjuk a lapot, ezek lesznek a tasak oldalélei. A két szélt egymásra csúsztatva összeragasztjuk.
  4. A tasak alsó részeit, amit ollóval bevágtunk, behajtogatjuk és leragasztjuk úgy, hogy a középső csík legyen a tasak külső alja, mert ez így szépen fog mutatni alulról is. 
  5. A kész tasakot lyukasztógéppel kilyukasztjuk, szalaggal összefogjuk, vagy fogantyút is készíthetünk rá.
Most maradék fűrészporos tapétából készítek a Lea TAB-tartójának tasakot. A képek mutatják az elkészítés folyamatát. A megrajzolt sablon közepe a TAB-tartó méretéhez igazított, arányosan felnagyítva a sablon vonalait. A felső szél behajtása, leragasztása, az alsó szél behajtása, bevágása, az oldalak behajtása a függőleges vonalak mentén, az oldalsó szélek egymásra csúsztatása, ragasztása...
Az alsó bevágott részek összeragasztása, belülről jól lenyomkodva, méretellenőrzés: éppen akkora :) és egy kis dekorálás. A tetejére egy vagy kettő lyukat készítve (irodai lyukasztóval) szalaggal, cérnával összeköthetjük.
A dekorálás tortapapír illesztés, arany színű spray-vel lefújás (nagyon gazdaságos ez az egy flakon spray, használtam a só-lisztgyurmánál, a tobozoknál és most itt is), és KÉSZ!

Közben elkészültek a dekupázs technikával dekorált só-lisztgyurma díszek, így ezekből kerül rá vékony arany színű szalaggal átkötve szívecske, csengő vagy csillag forma.
Most, hogy így elnézem, még az ajándékozott nevét is ráírom majd a szívecske sarkára. Mert változtatni egészen Szentestéig lehet.
KREATÍV CSOMAGOLÁST MINDENKINEK!

3 megjegyzés:

  1. Szia! A dekupázsos só-liszt gyurma ötlet nagyon megtetszett. Valahogy eddig a gyurmára nem gondoltam dekupázsolható felületként. Pedig mennyire hangulatos és vidám lett a hópihés szalvétáktól! Még épp belefér az időbe, készítek néhányat én is! Köszi az ötletet! :)

    VálaszTörlés
  2. Tyűha, nagyon gyönyörű lett ez a csomagolás - és persze az ajándék is!! Nem is tudom mi tetszik rajta jobban, a csipke részlet, vagy a dekupázsolt gyurma.:)

    VálaszTörlés
  3. Ez a só-lisztgyurma sokoldalúsága. A figurák karácsonyfadíszként ajándékozhatók is, és nagyon hálás ajándék, egyszerre sokat lehet készíteni belőle. Én a sógornőimnek (hárman vannak) készítek belőlük kis csomagokat 10-10 darabból, de pssszt! Ez még meglepi lesz :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...